A Vila Morgades elaborem cava seguint el mètode tradicional (o mètode champenoise). Com són els nostres caves?
- Fem només caves Reserva. Què vol dir? Fem cava que com a mínim ha estat 36 mesos a la cava, reposant, dormint. Els caves Reserva tendeixen a tenir una bombolla menys agressiva, són mes suaus i tenen el ‘carboni ben integrat’ . Són caves més calmats, frescos i complexos. Ideals pels fans del champagne.
- 0 sucres afegits. No afegim sucres ni licor d’expedició.
- Treballem artesanalment. Al llarg (molt llarg!) procés d’elaboració del cava, fem servir maquinària antiga – la majoria adquirida per la nostra àvia als anys 60 – i manual. Destapem a mà cadascuna de les ampolles.
- Fem produccions limitades, i ens agrada experimentar. El nostre cava Rosat per exemple és en base a Garnatxa, una varietat de raïm inusual en l’elaboració de cava, i més encara en versió Reserva. Ha estat un èxit!
- Finalment, el nostre ingredient secret és l’esperit de la nostra àvia Fina Vila, un caràcter apassionat, decidit i lliure! El seu exemple ens serveix de guia i empenta en els moments difícils.
Esperem que puguin veure-ho reflectit en cada glop.
Salut!