Bon dia i benvinguts/des!

Som el Carles i la Maria, dos germans del Penedès que, des de 2020, hem decidit emprendre amb el negoci familiar del cava. La nostra família es dedica a el cultiu de la vinya i del vi des del segle XVII! De fet, és probable que des de fa molts més segles enrere. Als anys 70, un grup d’arqueòlegs va trobar restes d’àmfores per a l’emmagatzematge de vi de l’època romana a una de les nostres vinyes, que encara cultivem!

Així doncs, donada la nostra posició geogràfica – molt a la vora de l’antiga Via Augusta – i pels vestigis vitivinícoles trobats, és molt probable que aquí mateix es produís vi que bevien a Roma al segle III DC. 

La nostra família es va assentar aquí, a Castellví de la Marca, al segle XVII. La primera referència que tenim és de Pere Morgades del Grau, qui va adquirir unes terres per a la producció de vi.

Uns quants segles després, havent passat per múltiples canvis, revolucions, guerres, canvis de país, d’idioma, de costums, de tecnologia… la vinya segueix aquí, intacta i donant els seus fruits cada setembre.

Ara, en aquest 2020 convuls i complicat, el meu germà Carles i jo hem decidit prendre les regnes del negoci.  

Esperem que la nostra il·lusió, ganes i entusiasme ens serveixi per dibuixar un nou i pròsper capítol a la història de Vila Morgades.

Volem continuar fent de Vila Morgades un projecte on la qualitat, el respecte per la tradició i la natura les bases per a un futur ple de vi, passió i bombolles!

Com deia la nostra àvia: «Adelante como los de Alicante!» 

Maria i Carles Rosés

Recommended Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *