Embotellada i tiratge

Fa tres setmanes que estem inmersos en la segona feina més important de l’any, després de la verema: embotellar. Son dies molt intensos i de molta feina. Embotellar és posar el ‘vi base’ juntament amb els llevats i els sucres a dins de cada ampolla de cava. Nosaltres fem tot el procés manualment i embotellem per gravetat; això vol dir que no fem servir cap bomba i d’aquesta manera el vi no s’oxida i entra en les millors condicions a l’ampolla. La seqüència és: poses el ‘vi base’ a les ampolles – nosaltres ho fem mitjançant uns ‘canyos’ -, seguidament poses l’obturador (petita peça de plàstic), després pugem les ampolles per una canal, i finalment les xapem amb una màquina xapadora de l’any 1961, però que funciona molt bé!

Tot això, ampolla per ampolla, una per una.

Una vegada estan xapades, s’han de col·locar – també una per una – en posición horitzontal a la cava. Aquest procés es diu “fer la rima”. Nosaltres fem la rima amb llates de fusta i és un moment de nervis perquè és una estructura molt fràgil que s’aguanta amb el mateix pes de les ampolles.

Quan ja estiguin col·locades ‘en rima’, si tot va bé, les ampolles començaran a fer la segona fermentació!

Esperem que surti un cava molt bo.

Maria i Carles

Recommended Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.